Често задавани въпроси

Искам да използвам само част от Моят HACCP. Мога ли?

 Да можете  - може да използвате част от инструмента  Mоят HACCP за помощ и насоки или просто да изтеглите някои от полезните шаблони за документи.

Значи ли, че като попълня Моят HACCP ще изпълня всички законови изисквания, свързани с производството на храна?

Не  автоматично, Mоят HACCP ще ви помогне да анализирате опасностите, свързани с вашите продукти  систематизирано. Качеството на контрола чрез HACCP ще зависи от ефективността на контролните мерки и от това колко добре се прилага и поддържа. Уверени сме, че Mоят HACCP ще ви води към установяването на стабилна система за управление на безопасността на храните и е в състояние да покаже съответствие с изискванията на законодателството в сектора.

Мога ли да правя промени по вече създадения HACCP план?

Да може като влезете в системата

Ако имам затруднения при попълването на информацията, кой може да ми помогне с това?

Бихме искали да мислим, че със собствени усилия  може да развиете по-голямата част от документацията по HACCP, ако не цялостно. Много хранителни бизнеси получават добри съвети от търговски и индустриални асоциации. Други бизнеси търсят съвети от независими консултанти по безопасност на храните.

Колко време ще ми отнеме направата на HACCP-а?

Това ще зависи от редица фактори, включително познания/преминат курс  за прилагане на системата НАССР , сложността на вашия продукт и процес, броя на продуктите, които имате. Ние сме уверени, че Mоят HACCP ще ви спести време и средства като ви води през стъпките на работния процес НАССР и по системен начин ви предостави полезни документи и шаблони.

Къде мога да намеря допълнителна информация за попълването на документацията?

Допълнителна информация за всеки от етапите от направата на HACCP може да намерите в раздел Помощ